Fortsätt till huvudinnehåll

Bilder på försäljningen

Här kommer bilder ifrån Öppethus-kvällen. Så här fina grejer hade ni gjort! Kopiera och använd den bild du vill i din redovisning.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Marylou

Den här lilla vännen såg dagens ljus i september. Gick undan att göra henne, håret tog nog lika lång tid som hela resten av dockan. Var inte meningen från början att det skulle bli en sån frisyr, garnet var ett fint mohairgarn så det hade funkat utmärkt att bara virka en "hjälm" och kamma upp "håret". Men sen blev det roligare att göra hår av virkade luftmaskor och fasta maskor. Så lilla Marylou fick ett riktigt stort krulligt hår med blommor i. Hon liknar systerns dotter lite, men namnet blev ändå hennes eget och den första dockan från min hand som jag själv gett namn.  Jag har följt mönstret till dockkroppen helt och hållet, sen gjort skor, linne, kofta och kjol med trosa i. Allt är virkat med Hobbiis Rainbow Cotton 8/4, kroppen med det ekologiska  Rainbow organic cotton 8/4, färg 06 .

Nu är de färdiga!

Ibland gör jag kläder, kollar och tänker och blir inte riktigt nöjd. Då gör jag om alla kläder. Så blev det nu. Testade att göra lite nya kläder, Bodys på den ena och kjol med underbyxor i på den andra. Dockan med snickarkjolen (också ny) är gjord av rainbow-garnet. Hennes fötter blev ett varv mindre, vilket gör det lite lättare med kläderna, så det får nog bli så i fortsättningen. Nu har vi gått in i avslutningsveckan på jobbet. Känner mig lättirriterad och rätt trött på jobbet. Snart, snart är det ledigt och en lång sommar framför oss. Den ena dottern tar studenten, den andra slutar nian, mycket att göra både hemma och i skolan innan vi kan pusta ut. Niorna, som dottern är en av, har jag undervisat i slöjd sedan 3an. Känns konstigt att de ska sluta. Kommer sakna en del av dem väldigt mycket. Bra nior. Blir så satans sentimental den här tiden på året. Och trött. Och irriterad. Alla känslor om varandra.  Har en sjal på virknålen igen, i ett underbart garn från Hobbii. F

Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka  hittar du HÄR!  Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!