Fortsätt till huvudinnehåll

Sy lite...

Igår, sista dagen på sportlovet kände jag ett behov av att sy. Jag måste göra något litet då och då, för att känna glädjen i det jag håller på med på jobbet. Men det måste gå snabbt! Det blev en tröja i raketfart på overlocken, av ett tyg jag köpte på Stoff o stil för några år sen. 


Sen var jag tvungen att testa att sy i vaxduk, eftersom jag köpte in en bok till skolan om det, hur lätt och smidigt som helst. Inuti fickan på väskan, som är sydd av genomskinlig plast, har jag gjort ett "t-shirt tryck", m.hj.a" transferpapper" och en bläckstråleskrivare. Bilden har jag gjort med programmet "tagxedo". Alltid lika inspirerande kollegan Linda Ahlgren introducerade det programmet, smått beroendeframkallande faktiskt!Lek med text, färg o form!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Fasta maskor för vänsterhänta

På engelska, men tydlig!