Fortsätt till huvudinnehåll

Marylou

Den här lilla vännen såg dagens ljus i september. Gick undan att göra henne, håret tog nog lika lång tid som hela resten av dockan. Var inte meningen från början att det skulle bli en sån frisyr, garnet var ett fint mohairgarn så det hade funkat utmärkt att bara virka en "hjälm" och kamma upp "håret". Men sen blev det roligare att göra hår av virkade luftmaskor och fasta maskor. Så lilla Marylou fick ett riktigt stort krulligt hår med blommor i. Hon liknar systerns dotter lite, men namnet blev ändå hennes eget och den första dockan från min hand som jag själv gett namn.

 Jag har följt mönstret till dockkroppen helt och hållet, sen gjort skor, linne, kofta och kjol med trosa i. Allt är virkat med Hobbiis Rainbow Cotton 8/4, kroppen med det ekologiska Rainbow organic cotton 8/4, färg 06.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Eks lilla bod

En av sommarens små höjdpunkter var att besöka Eks lilla bod i Värnamo. Det är ren lycka att komma in i en sån butik med så mycket härliga garner och så trevligt bemötande. Man smittar sina barn också med sina intressen, både Anni och Ylva fick handla lite garn och satte igång att virka så fort vi kom hem igen. Jag brukar beställa en hel del garn just från Eks lilla bod på nätet, men det är nåt visst att få gå omkring och känna och titta på alla garner.
Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.