Fortsätt till huvudinnehåll

Mer som blivit färdigt

I ett tidigare inlägg jag gjorde fanns en länk till "crocodile-stitch-virkning". Jag vet inte  riktigt var jag såg det först, om det var hos "Kungen och Majkis", eller någon annanstans, men efter att jag provade ville jag göra nånting av det, och det fick bli ett mobilfodral i ett melerat garn (vet inte vad det heter), precis som i den nämnda bloggen. Verkar som om jag måste skaffa mig lite fler inspirationsvägar!!
Den har i alla fall legat färdig ett tag nu, men jag hade inte nån knapp, så igår var jag inne i Laholm med barnen och hittade världens finaste som passar perfekt till fodralet, på Laholms fantastiska tygbutik "Tyglust". Tänk att en så liten stad som Laholm både har en välsorterad tygaffär, en garn- och pysselbutik, "Kuligt", och en pärlbutik, "Pysselpärlan". Vad mer kan man önska av en stad? ;)
I alla fall, krokodilvirkningen ser nästan ut som en uggla tycker jag, så knappen får vara näbb!
 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Fasta maskor för vänsterhänta

På engelska, men tydlig!