Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarlov!

Äntligen är det sommarlov o ledigt. Har varit en lång vårterminen, but then again, känns det inte alltid så? Ändå var det svårt att lägga ner o sluta förra veckan. I tankarna håller jag på att förbereda inför hösten. Ännu fler klasser blir det för mig, då jag går upp i tid o ska jobba 100%. Ny textillärarkollega blir det oxå. Och ny 7a med Leif, som jag haft klass med innan, och Lotta Persson som är ny samarbetspartner. Kul! Känns dubbelt kul med ny sjua just nu, då de är jämngamla med min äldsta dotter. Känner ganska många föräldrar och elever redan.
Men visst är det skönt att vara ledig! Vi vrider på dygnet, hela familjen, så det är uppe sent och vakna sent. Härligt! Försöker bry mig så lite om klockan som möjligt, men det är svårt, iallafall när man har tandläkarbesök o sånt...


Jag beställde karbinhakar på e-bay för ett tag sen. Mina hade tagit slut, och jag tyckte det var extremt dyrt på ett svenskt pysselföretag, 10 stycken för 150 kr, så därför beställde jag från tre olika ställen, lite olika former, från Hong Kong allihop, betalade säkert inte mer än typ 2 kr stycket. Ugglorna hänger med fortfarande, bara måste göra en lite då och då. (Ska du söka på e-bay så heter karbinhake swivel clasp på engelska. ;) Hade svårt att hitta först!)
Nån som vill köpa en uggla? Jag behöver dra in lite pengar till mitt garnkonto!!! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…