Fortsätt till huvudinnehåll

Sjukdom o elände

Vecka 10 var en vecka som inte kommer gå till historien i mitt liv som nån höjdarvecka. Maken blev inlagd på sjukhus och det gjordes en ballongsprängning på ett kärl till hans hjärta, stor oro... Och under tiden hade vi kräksjuka härhemma, Laban, Wilmer och jag. Det är inget man önskar sig. Men för att göra pojkarna på bättre humör och ha nåt att göra när jag satt uppe på natten och fixade spyor en gång i halvtimmen, virkade jag "Lyckonallar" till pojkarna. De fick välja färger sjäva, Labans är rosa och heter "Kärlekens enda namn" och Wilmers är turkos och heter "Kärleken" (OBS! Det var inte jag som döpte dem!) När de var färdiga och killarna tillräckligt pigga för att vara uppe, gjorde de nallehus i gamla skokartongen, med hjälp av kartonger och gamla grytlappar jag köpt på loppisar för att göra något av såsmåningom.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Eks lilla bod

En av sommarens små höjdpunkter var att besöka Eks lilla bod i Värnamo. Det är ren lycka att komma in i en sån butik med så mycket härliga garner och så trevligt bemötande. Man smittar sina barn också med sina intressen, både Anni och Ylva fick handla lite garn och satte igång att virka så fort vi kom hem igen. Jag brukar beställa en hel del garn just från Eks lilla bod på nätet, men det är nåt visst att få gå omkring och känna och titta på alla garner.
Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.