Fortsätt till huvudinnehåll

Åsas filt

Min kollega Åsa är inte bara duktig på att fixa en fungerande undervisning med vikarier när vi lärare är sjuka eller iväg på olika grejer, hon är också en hejare på att virka! Det här lapptäcket med jättevackra rutor har hon virkat till sin dotter i 25års present. Vilken present!!! SÅÅÅ fint blev det tycker jag. Rutorna är virkade efter mönster på Drops, och garnet är ett raggsocksgarn, alltså 70% ull och 25% akryl, i olika nyanser. 


Så viktigt det är att få rätt inspiration vid rätt tillfälle. Jag har just nu två elever i en 7a som såg när Åsa virkade, och då hon var med på lektion kunde hon visa hur man gjorde. Båda tjejerna har gjort rutor nu till nästan ett halvt täcke. Fantastiskt! Dels väldigt duktigt att lära sig, och sen ha den uthålligheten som krävs, tålamodet och tiden. De virkar numera hemma nästan varje kväll. Häftigt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…