Fortsätt till huvudinnehåll

Åsas filt

Min kollega Åsa är inte bara duktig på att fixa en fungerande undervisning med vikarier när vi lärare är sjuka eller iväg på olika grejer, hon är också en hejare på att virka! Det här lapptäcket med jättevackra rutor har hon virkat till sin dotter i 25års present. Vilken present!!! SÅÅÅ fint blev det tycker jag. Rutorna är virkade efter mönster på Drops, och garnet är ett raggsocksgarn, alltså 70% ull och 25% akryl, i olika nyanser. 


Så viktigt det är att få rätt inspiration vid rätt tillfälle. Jag har just nu två elever i en 7a som såg när Åsa virkade, och då hon var med på lektion kunde hon visa hur man gjorde. Båda tjejerna har gjort rutor nu till nästan ett halvt täcke. Fantastiskt! Dels väldigt duktigt att lära sig, och sen ha den uthålligheten som krävs, tålamodet och tiden. De virkar numera hemma nästan varje kväll. Häftigt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Fasta maskor för vänsterhänta

På engelska, men tydlig!