Fortsätt till huvudinnehåll

Färdig!

Så här blev hon! Med kläder och allt. Alla kläder går såklart att ta av och sätta på, finns knapphål där det är knappar. Klänningsmönstret har jag använt tidigare, men ändrat lite för att den skulle sitta lite tightare. Mameluckerna är också ändrade lite för att passa den här dockan, med rumpa. Gjorde faktiskt om mameluckerna helt, de gick för högt upp i midjan först, så klänningen fastnade. Skorna virkade jag exakt som fötterna, med samma mönster, men med 1 nummer större virknål, 3,25 istället för 2,25. Broderade på håret på den här dockan, lät trådändarna komma ut nere vid sidorna och flätade och broderade fast uppe på huvudet.Så här olika eller lika är den förra dockmodellen till den jag gjorde nu, både huvud, kropp och fötter är annorlunda än på första.  

Nu ska jag göra en docksäng tänkte jag! Har börjat med filt till den.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!