Fortsätt till huvudinnehåll

Nalle med nytt mönster

Ville testa att göra ett nytt nallemönster, med lite nytt utseende på nallen. Använde samma garn som till kaninen, Tilda Eco Cotton från Svarta Fåret. Otroligt skön kvalitet på garnet. Det är små nystan, så ett litet på 25 gram räckte till min nalle, plus lite av den benvita till mage och nos. Ögonen blev kanske en aning för stora, i alla fall om man jämför med min skiss. Nos är broderad av moulinégarn.

Har inte skrivit ner mönstret på "riktigt" men har antecknat allt, för att kunna göra det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!