Fortsätt till huvudinnehåll

Kan inte sluta...


Och så var det docktillverkning på Stenstorpsgatan igen. Letade efter en bra färg av Tilda Eco Cotton, men det fanns inte den nyans jag ville ha, så det fick bli vanligt Tilda, 50%bomull, 50% akryl. Nu känner jag skillnad, det är trevligare att virka i eco cotton, men det finns så många olika nyanser i vanliga Tilda och det funkar jättebra att virka i. Gick åt 30 gram till den här dockan.
Har varit noga med att skriva ner allt jag virkat, för jag gjorde en annan kropp den här gången. Virkade nerifrån och sydde ihop kropp och huvud i halsen, de tidigare dockorna virkade jag uppifrån huvudet och hela vägen ner. Hon fick större fötter än tidigare och en rumpa. Huvud och händer är gjorda som tidigare. Jag hittade ett garnnystan av mohair på en loppis häromdagen som ska få bli hår, men har inte bestämt riktigt än hur jag ska göra håret.
Så här blir skillnaden i kropp. På de här två dockorna är det faktiskt lite skillnad också på huvudet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!