Fortsätt till huvudinnehåll

Kul med jeans

Skulle bara visa lite olika grejer man kan göra av jeans för mina 8or som håller på med jeanstema. Men så går jag igång på det själv! Det är så himla kul att sitta och leka sig fram till, och testa olika grejer. Väskan till vänster skulle egentligen bli en jeanskruka den också, men så såg jag att det ju kunde bli en väska istället. Ska bli ett virkat band, ovandelen är locket också. Den till höger var inte färdig på bilden, den blev lite hög och smal, så jag klippte bort linningen, fodrade och sydde ett axelband, får lägga ut en ny bild!
Det här har jag sett nånstans, nångång en bild på, bokmärken av jeanstyg. Världens lättaste! Kanske kunde sälja för att få in lite pengar till Ssenyange?

Och här är "jeansburkarna" eller "jeanskrukorna som jag skulle sy! Jättekul och lätt att göra även dessa! De höga, lite smalare var perfekta att stoppa en avklippt pet-flaska i, för lite stadga och skydd. Då hade man tom kunnat plantera i den. Fungerar perfekt som pennställ eller bara för blandade småsaker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Eks lilla bod

En av sommarens små höjdpunkter var att besöka Eks lilla bod i Värnamo. Det är ren lycka att komma in i en sån butik med så mycket härliga garner och så trevligt bemötande. Man smittar sina barn också med sina intressen, både Anni och Ylva fick handla lite garn och satte igång att virka så fort vi kom hem igen. Jag brukar beställa en hel del garn just från Eks lilla bod på nätet, men det är nåt visst att få gå omkring och känna och titta på alla garner.
Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.