Fortsätt till huvudinnehåll

Jeansväska

I skolan har jag under hösten gjort en del jeansgrejer, för att inspirera eleverna. Det är mina åttor som jobbar med material, hållbarhet och jeansåterbruk. Hur kul som helst tycker jag själv. Men ibland kan det gå lite trögt och ibland behöver man utsätta sig själv för samma utmaningar som man ger till elevena. Så det här blev min uppgift för hösten. En jeansåterbruksväska med loppisfyndade små virkade dukar på. Pennfodral (i samma modell som eleverna i sexan gör) blev det i farten också. Spetsarna på det köpte jag häromdan på Myrornas inne i Halmstad. Det är faktiskt bara ett par jeans till själva väskan, men jag fick knepa och knåpa lite för att få ihop det som jag ville. Bakfickan med blixtlås kommer såklart från ett annat par. Pennfodralet kommer från ett jeansben från ett tredje par jeans. Sen är jag tokförtjust i allt prickickgt, så naturligtvis måste något vara prickigt också. 

För nästan första gången har jag plockat fram alla mina tyger och grejer i sovrummet. Vårt underbara sovrum med alla små fina prylar. Bara älskar det. Innan har jag alltid suttit i köket och jobbat, men det är lite besvärligare.


En symaskin passar ganska bra på den sekretären, som vi för övrigt fick ge 50 kronor för på en loppis utanför Hishult. Den var stabil, men i dåligt skick i ytan. Gick över den med möbelpolish. Vilket mirakelmedel!!! I mitt hem ska det från och med nu alltid finnas en flaska möbelpolish. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…