Fortsätt till huvudinnehåll

Liten mus

Har gjort färdigt stolsdynan o satt igång med en sjal, men kände ett behov av att virka en liten nalle, som blev en mus. Hade ett gammalt garn, Regia Softy, som blir bra till små möss.
Igår virkade jag klart den. 
Mönster till nallen har jag gjort själv, hade ett engelskt mönster som jag utgick ifrån från början, men jag har ändrat i mönstret många gånger, för att få till det som jag ville ha det. Har använt det till flera elever i skolan. Använder mig av en massa olika garner, tjocklekar, material och färger, bara för att det är kul att se hur det blir.
Mönster på virkad nalle

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!