Fortsätt till huvudinnehåll

LONG time, no see

Oj, oj,oj vad tiden går snabbt. Två och ett halvt år sen senaste inlägget. Tappade väl orken och sugen på att lägga ut och använda mig av bloggen. Kände inte riktigt någon nytta med den, blev bara ytterligare en grej jag skulle göra. För visst är det så, ibland måste man bara rensa.
Men nu fick jag lust igen. Att lägga ut bilder och lite länkar på saker jag gör. Satt och försökte komma på vad jag hade gjort det senaste året, och kom på att det nog är ett bra sätt för mig själv om inte annat att samla det jag gör på det här sättet. Kanske kan någon annan ha hjälp eller glädje av det.

Mitt "hantverksår" har inte varit det mest produktiva. Kraften har gått till annat, men lite har jag hunnit med i alla fall. I mars satt jag och letade bilder på Pinterest på virkade dockor och gjorde en docka på fri hand, utan något särskilt mönster. Är löjligt förtjust i att göra nallar och dockor, inte till något eller någon utan bara för att det är kul.
Så blev hon då färdig. Fortfarande står hon i bokhyllan härhemma. Väntar kanske...

Sen dröjde det flera månader tills det blev något arbete gjort. Vi var i Småland i somras och besökte återigen Eks lilla bod, detta fantastiska lilla garnparadis. Tjejerna var med såklart.Vi kom därifrån med ett ljuvligt garn, Cloud, att virka varsin halsduk, och för min del, även en mössa.
Både garn och mönster från Drops. Resultatet blev så här:

Världens skönaste, mjukaste halsduk och mössa. Mössan gjorde jag längre än i mönstret, och nu efter lite användande har den dragit ut sig ännu mer. Love it though!

Det blev även garn till ett par socker till mig själv. 
Det måste nog vara ett garn jag verkligen tycker om, för jag kom hem med exakt samma färg på garn som jag gjort både mössa, torgvantar och sjal i tidigare. Det blev fina sockor, men det var knappast mitt mest strålande jobb. Mönster till sockorna.

Lite Paris-garner blev det också, för att virka en mandala-sittdyna till stolen i vårt nyrenoverade sovrum, för att matcha tapeten. Inte 100 färdig, men snart så... Virkad på fri hand.


Gjorde färdigt en stor svart sjal i ett alpackagarn som jag inhandlade på rea för jättelänge sen. Började med den redan innan sportlovet, men gjorde den färdig på hösten. 

Mönstret hittade jag genom en bild på Pinterest, min bästa inspirationskälla. 

Sen har det blivit två små nallar, det kan man aldrig göra för många.

Catania-garn
Järbo soft cottonKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…