Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt sovrum

En av anledningarna till att jag inte pysslat lika mycket i år, är att vi hållt på och renoverat hela sommaren. Gjorde ny altan ute, med hjälp av snickar-kompisen. Vi byggde om tvättstugan, lejde bort allt rörmokeri och elarbeten såklart, men mycket försöker man ju göra själv. Sist, men inte minst renoverade vi om sovrummet. Gjorde om ALLT, och gjorde det mesta själva, med hjälp av snickar-kompisen. Vi rev ut gamla garderober, satt upp nytt gips på väggarna, målade, tapetserade och la in plastmatta. Byggde upp nya Ikeagarderober, med skjutdörrar, så att vi båda får plats med våra kläder i sovrummet. Nu har vi bott in oss ett halvår, och jag bara ÄLSKAR vårt sovrum. Köpte ny säng och bytte ut alla möbler, men det mesta hittade vi på loppisar, tex det stora ekskåpet, sekretären, pigtittaren och den snurrade lampfoten och såklart mina älskade plåtburkar.

De virkade spetsarna tycker jag är så fantastiska. Hittade dem på Myrornas i Halmstad. Handvirkade som skulle ha varit till kuddar och lakan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!