Fortsätt till huvudinnehåll

Dockor

Nu har det totalt blivit tre dockor i min samling, en om året. Den senaste, som jag gjorde i januari, fick virkat hår, men samma sorts klänning och skor som de tidigare dockorna.

Jag har kvar mina anteckningar från de dockor jag gjort innan och sen ändrar jag lite, sätter ögon och mun lite annorlunda och gör annat hår. Det här håret var ett gammalt restgarn jag hittade, mohair. Räckte precis med det nystanet jag hittade på knappt 50 g, men hade jag haft lite mer hade jag virkat ett tätare hårsvall. Klänningen är gjord i samma som den avlånga sjalen och börsen. Själva kroppen på dockan är virkad av ett gammalt garn från mina gömmor, skulle blivit en bebiskofta en gång i tiden, men blev liggande. Jag tror att det hette "anemon" och var av bomull/akryl, ganska likt i känsel och tjocklek som Tilda-garnet från Svarta fåret. Dockan är 24 cm räknat med håret.


Här är kompisarna:

 
Jag fattar egentligen inte själv varför jag tycker att det är så kul att hålla på med det här. När jag sätter igång med en ny docka, går jag igång och bara håller på så mycket jag orkar och hinner. Vad ska du ha dem till? har någon frågat. Uppriktigt sagt, jag vet inte, kanske kan bli en bok? Just nu står de i min bokhylla och väntar...

"Time you enjoy wasting is not wasted", John Lennon

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…