Fortsätt till huvudinnehåll

Sommaren

I somras hade vi valpar hemma på Stenstorpsgatan. Det var Malla, vår goldendoodletik som blev mamma för första gången till 9 små sötnosar i blandade färger. Vill man se alla bilder på dem så kan man följa mallasvalpar på Instagram. Gjorde ett konto enkom för valparna och la upp bilder nästan dagligen. Hur gulligt det än är med valpar så är det oerhört mycket jobb också. Vi kunde ju inte röra oss någonstans, svårt att ens komma iväg till stranden. Vi fick helt enkelt ha mycket hemmaaktiviteter och bjuda hem folk till oss. En av mina aktiviteter, hör och häpna, blev virkningen. Passade på att testa lite olika mönster och grejer jag hade sett. Tex blev det en badrumsmatta av ribbon-garn. Hittade mönstret på nätet, men vet faktiskt inte var, nackdelen med att inte skriva in med en gång.

Nästa projekt blev en nätkasse av garn jag hade hemma i gömmorna, men som inte riktigt stämde överens med garnet i beskrivningen Hummingbird. Mönstret hittar man på bloggen Pysselofix. Efter lite ändringar fick jag en fungerande liten kasse som föjler med i handväskan nu.
Testade att göra en börs med mönster från Bautawitch. Använde samma garn som i långsmala sjalen, som jag köpte i Litauen. Hade inte köpt spännet från Bautawitch och hade svårt att sy fast garnet, var för tjockt för hålen på mitt spänne. 
Sen blev det en disktrasa också. Tänkte att jag skulle börja använda hemgjorda trasor, men det blev inte så, nu hänger den bara och ser lite fin ut i köket. Virkad efter mönster hos Svarta fåret.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!