Fortsätt till huvudinnehåll

Stickade sockor från tå och upp

Jag har inte stickat mycket alls under året som gått. Enda projektet blev sockor till killarna som växer så det knakar. Deras gamla sockor var alldeles för små, så det var hög tid att byta ut till nya. Beställde garn från Adlibris faktiskt, visste inte innan att de hade garn. Novita garn, ett jättefint sockgarn från finland. Tänkte ha använt deras egna mönster men hittade beskrivning på sockor stickade från tån och upp från Järbogarn. Toppenbra mönster och så smart att göra det så. Dessutom stickade jag båda sockorna i paret samtidigt på en rundsticka, så att man får dem jämnt stickade, vilket jag haft problem med tidigare att få till. Det här mönstret ska jag definitivt använda igen! Blev en precis lika bra passform som att sticka sockor på det klassiska viset. Du får heller inte en massa småsnuttar av restgarn, eftersom du stickar foten först, kan du bara sticka på skaftet tills garnet tar slut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…