Fortsätt till huvudinnehåll

Jeansåterbruk

Jag gillar jeansåterbruk och låter mina elever som går i åttan jobba med det under året, som jag skrivit tidigare. Vi var bjudna på en 40-års fest där herrarna skulle ha en kreativ slips och damerna något kreativt smycke. Till maken blev det då en egenhändigt tillverkad jeansslips. Själv virkade jag några blommor i färg till blusen och satte fast på en "choker" av sammet runt halsen och en runt armen.

När det sen var dags för skolavslutning hade vi varit runt på loppisar, där jag hittade en underkjol från typ 50-talet i bomull med spets nedtill som var stärkt. Hittade en jättesöt handbroderad duk också, som tillsammans med de trasiga favoritjeansen fick bli en kjol. Då blir man ganska glad när några tjejer i åttan frågar var man köpt den kjolen!

I augusti var jag för första gången på sy och handarbetsmässan i Göteborg. Där kan man ju fullkomligen gå bananas av alla vackra tyger, garner och annat. För min del blev det en hel del trikåtyger (finns så galet mycket fina trikåtyger, många 70-tals inspirerade, och det gillar jag!) och en bandkantare med band från Erikas syskrin. Så kul det var! och lätt när man väl kom igång. Tyvärr tar ju symaskinerna upp lite plats och eftersom jag inte kan ha dem framme hela tiden, blir det inte att jag syr så ofta. Dygnet har ju som bekant inte mer än 24 timmar. Sydde i alla fall fyra trikåtröjor till mig själv och har en på gång som ligger och väntar på bra tillfälle, egentligen nästan färdig, men ibland bara blir det så, arbetet avstannar. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Virkat hjärta

Världens lättaste hjärta att virka hittar du HÄR! Cornflower blue heter bloggen som visserligen är på engelska, men det löser man rätt lätt genom att titta på bilderna. Och har man virkat ett blir det gärna fler!