Fortsätt till huvudinnehåll

Jeansåterbruk

Jag gillar jeansåterbruk och låter mina elever som går i åttan jobba med det under året, som jag skrivit tidigare. Vi var bjudna på en 40-års fest där herrarna skulle ha en kreativ slips och damerna något kreativt smycke. Till maken blev det då en egenhändigt tillverkad jeansslips. Själv virkade jag några blommor i färg till blusen och satte fast på en "choker" av sammet runt halsen och en runt armen.

När det sen var dags för skolavslutning hade vi varit runt på loppisar, där jag hittade en underkjol från typ 50-talet i bomull med spets nedtill som var stärkt. Hittade en jättesöt handbroderad duk också, som tillsammans med de trasiga favoritjeansen fick bli en kjol. Då blir man ganska glad när några tjejer i åttan frågar var man köpt den kjolen!

I augusti var jag för första gången på sy och handarbetsmässan i Göteborg. Där kan man ju fullkomligen gå bananas av alla vackra tyger, garner och annat. För min del blev det en hel del trikåtyger (finns så galet mycket fina trikåtyger, många 70-tals inspirerade, och det gillar jag!) och en bandkantare med band från Erikas syskrin. Så kul det var! och lätt när man väl kom igång. Tyvärr tar ju symaskinerna upp lite plats och eftersom jag inte kan ha dem framme hela tiden, blir det inte att jag syr så ofta. Dygnet har ju som bekant inte mer än 24 timmar. Sydde i alla fall fyra trikåtröjor till mig själv och har en på gång som ligger och väntar på bra tillfälle, egentligen nästan färdig, men ibland bara blir det så, arbetet avstannar. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…