Fortsätt till huvudinnehåll

Sjalar kan man aldrig få för många av!

Precis så är det! Man kan aldrig göra eller få för många sjalar. Det är en fantastisk avkoppling att virka dem, kanske för att det inte måste bli helt rätt i storlek, ganska lätta att göra då det är mycket upprepning. Den första sjalen jag gjorde under året, virkade den i ett turkiskt bomullsgarn jag köpte väldigt billigt i Litauen när vi var där förra hösten. Hittade ett mönster på nätet på en långsmal sjal, virkad från kortsida till kortsida, men eftersom det var längesen jag gjorde den, kommer jag inte längre ihåg var jag hittade mönstret.

Andra sjalen hittade jag också garn till i Litauen, ett lokaltillverkat yllegarn, hur billigt som helst. Virkade en Tranquility shawl från Drops

 Sen upptäckte jag en fantastisk virkblogg som många med mig har uppskattat mycket: Johanna Lindahl och Mijocrochet. Fick i födelsedagspresent två nystan Whirl från Scheepjes från Favoritgarner. Den första sjalen blev en Lost-in-time-shawl i färgställningen "Green Tea Tipple", superhärlig och rolig att virka!
 Den andra blev en Dragonbellyshawl i färgställningen "Jumpin Jelly". Kul att göra den också, lite enklare, men snygg. Egentligen ska det vara en virkad kant, men jag kunde inte hitta någon färg som jag tyckte blev bra, när det var så mycket olika färger i sjalen, så den får bli utan kant.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krokodil-virkning

Nu har jag äntligen testat crocodile-virkning (Vad kan det heta på svenska? Måste kolla upp det!) Man får kolla ordentligt och försöka lyssna och förstå hur han gör, allt är ju såklart på engelska. Ska se om jag hittar nån ännu bättre video.

Laptopfodral

7or och 8or på Veingeskolan har fått en-till-en-datorer. Som en naturlig följd letades det mönster på Laptopfodral, och det här mönstret hittade en elev.

Sy ett eget laptopfodral

Sytt direkt efter beskrivningen:


Jag har testat att sy upp det, blir ganska tight, men det beror ju helt på hur man vill använda sitt fodral, hur man vill ha det. Rätt tjockt att sy genom alla lager, som i beskrivningen, så jag ska låta eleverna vändsy istället, så får vi se om det blir lättare. Nu är första eleven färdig med vändsytt fodral och så här blev det:Silversmide

De senaste veckorna har det varit mycket snack om Facebook och hur mycket koll de har på oss. Jag blir dock grymt imponerad av hur deras logaritmer kan räkna ut att jag gärna skulle gå en silversmideskurs. Helt plötsligt förra våren dök det upp på mitt facebookflöde, att det fanns två platser kvar till en kurs i silversmide i Studieförbundet vuxenskolans lokaler i Halmstad. Efter lite prat hemma om det skulle finnas möjlighet, anmälde jag mig. Nu har jag gått tre terminer. Det är fantastiskt roligt och väldigt svårt. Även om jag är van att jobba med händerna, är det en helt ny teknik och ett helt helt nytt material. Jag är elev igen, och måste fråga om varje steg jag tar, nyttigt för en lärare. Men vad kul det är!!! Första terminen gick det långsamt och var svårt. Hann bara med att göra en enda ring, och jag kan säga att det var nära att ringen smälte sista lektionen.
Hope står för "Help Other People Everyday", som vi har använt i skolan när vi jobbat med välgörenhet. Den är…